Események betöltése

« All Events

  • Ez az event elmúlt.

BORTÚRÁZÓK ÉJSZAKÁJA

2017. június 24. szombat Időpont: 18:3023:30

A 16 helyszín közül a Helia-D Herba-kastély az egyik, ahol Szent Iván éjjelén, az év legrövidebb éjszakáján belekóstolhatnak a tolcsvai borokba és a kastély szépségébe a bortúrázók.

A BUDAHÁZY PINCE boraival várjuk a kastély kerthelységébe és hűvös pincéjébe a borra szomjas bortúrázókat.

GYERTYAFÉNYES KASTÉLY-TÚRA
Mivel ez az éj egyben a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA is, ingyenes éjszakai kastélytárlatra is várjuk a vendégeket. A zeg-zugos, titkos ajtókkal teli barokk kastélybelsőt saját készítésű mécses-lámpásuk gyertyafénye mellett fedezhetik fel a vendégek.

VIRÁG-BAJONK ÉKSZEREK – ékszerkiállítás és vásár
A DANA-ÉKSZER ékszerkészítője, Egyedné Anna érkezik hozzánk, aki borostyán-technikával, élő növényeket álmodik bele egy-egy ékszerbe, csodás finomságú, bájos darabokat alkotva, legyen az medalion, fülbevaló vagy karkötő.
Ezen a napon Annától megtudhatod bármelyik ékszer történetét: milyen virág lakik az ékszerben, hol szedte Anna és mit üzenhetsz vele magadról virágnyelven. Felpróbálhatod és kiválaszthatod, a hozzád leginkább illő darabokat, sőt rendelhetsz neked tervezett darabot is.
Aki ez alkalommal nem ér rá, csodájára járhat a DANA-ÉKSZER KIÁLLÍTÁSNAK 2017. július 5-ig a Herba-kastély Caféban.

LEVENDULA-LEPÁRLÁS & LEVENDULA-VIRÁGKÖTÉS
14:00 órától levendulaillat száll a légben, levendulavizet és illóolajat készítünk gőzdesztillációval. Milikével pedig csudaszép levendulavirág-díszeket és illatos levendula-babákat készíthetsz

A Tolcsvai Bortúrázók Éjszakája program fő szervezője:Tolcsva Község Önkormányzata,Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza, Szirmay-Waldbott Kastély

Részletek

Dátum:
2017. június 24. szombat
Időpont:
18:30 — 23:30