Gyógynövénytúra – 2016.09.17.

Botanikusunk Tolcsva és szőlői közötti parlagra kalauzolja a gyógynövények szerelmeseit. Fekete nadálytő, apróbojtorján és még sorolhatnánk azt a sok-sok gyógynövényt, amivel a túrázók találkozni fognak útjuk során.

2016. szeptember 17., szombat
10:00 Túra indulása: az a pár perces séta, amíg a parlagra értek is igen hosszúra nyúlhat, ha minden gyógynövénynél megálltok, már kint a természetben csak a fejeteket kapkodjátok, hogy mi minden van. Botanikusunk segít, hogy eligazodjatok a gyógynövények között, legyen szó élőhelyről, morfológiáról vagy gyógyhatásról.

A túra után túravezetőnk, a Helia-D Herba-kastély gyógynövény-feldolgozó termében, bemutatja hogyan lehet fekete nadálytő gyökérből tinktúrát, lándzsás útifűből szirupot készíteni.

12:30 Gyógynövénytea kóstoló: hatás, ízek, elkészítési javaslatok. A túra után jól fog esni a 10 gyógynövényből összeállított “teasor”.

Részvételi díj: 2500 Ft/fő

A résztvevők 25%-os kedvezményt kapnak a Helia-D, Helia-D Professional és Zelka termékekből és a Helia-D Herba-kastély Szépség- és kastélytörténeti kiállításra.

Jelentkezz!
E-mailben: info@herbakastely.hu
Telefonon: +36 47 584 032
Várunk szeretettel egy közös felfedezésre!